Deelname BUIC – Dag 2

De Flying Spartans 1 waren volledig klaar voor de 2de speeldag van de Indoor Competetie. Deze ging door in de Xaverianen sporthal in Brugge. Na de 1ste speeldag waarin KUFC regionaal een divisie mocht stijgen, was de ploeg vol zelfvertrouwen begonnen aan de dag.
The Flying Spartans gingen van start tegen de enige Franse ploeg in onze regionale competitie. Tijdens deze match konden de Kortrijkzanen goed stand houden tegen de Rijselse ploeg en was de score heel lang gelijklopend. Na een tijdje kon de Rijselse ploeg wel uitlopen door het hoofd koel te houden en vooral beroep te doen op hun ervaring. De Rijselaars wonnen de match.
De tweede match kwam de ploeg uit tegen Freezbees 2. De match werd na een spannend verloop verloren tegen de Bruggelingen. De eerste helft kon KUFC goed stand houden en konden ze door middel van diepe hucks de score mooi gelijk opgaand houden. De twee helft liep Freezbees 2 helaas wel uit met veel break passes en up line passes om zo netjes af te maken langs de lijn.
Het derde duel werd een ware thriller tegen onze vrienden van Gent, Disco Duro. Een ploeg die altijd geducht uit de hoek kan komen en waar Kortrijk altijd op zijn hoede moet voor zijn. De score liep heel lang gelijk op en pas naar het einde van de match toe slaagde Kortrijk erin om de Zone Defense van de Gentenaars te breken door voortreffelijke swings en geslaagde undercuts. Een zeer spannende wedstrijd waar Kortrijk de overwinning opeiste.
De laatste match was tegen Freezbees 3, de ploeg die met KUFC op de vorige speeldag van de BUIC een divisie hoger mocht spelen op speeldag 2. Al heel snel leek het erop dat de Bruggelingen hun vel duur gingen verkopen. De match was er één waarin ieder punt keihard werd beslecht en waarin Kortrijk met veel moeite de diepe en perfect geplaatste hucks kon counteren. Freezbeez kon heel lang stand houden maar moest in de laatste 10 minuten van de match toch de duimen leggen.
De eindstand van speeldag 2 was dus een driehoekje waar Kortrijk uit kwam als derde.

KUFC is ook actief in diverse competities waar we scherpe doelen stellen.

Overig nieuws

© https://www.belgianultimate.be/women-in-ultimate/

Women in Ultimate

Onze eigen Ninon aan het woord voor Women in Ultimate! Women in Ultimate wil zich inzetten voor alle vrouwelijke frisbee-fans. Check het op www.belgianultimate.be/women-in-ultimate/

Lees meer
De club werd opgericht door enkele leden die gebeten waren door de Ultimate Frisbee sport.

Friendly in Gent

Woensdag 17 november werden we verwacht in Gent voor een friendly tegen onze makkers van de Rockets. Het beloofde pittig te worden met slechts 10 spelers.

Lees meer
KUFC is ook actief in diverse competities waar we scherpe doelen stellen.

Deelname BUIC

Afgelopen weekend vond het eerste belgian indoor ultimate competition plaats in lange tijd. Er werd mij gevraagd “hoe heb je, als nieuw startende speler, deze dag ervaren?”

Lees meer