Deelname BUIC

Afgelopen weekend vond het eerste belgian ultimate indoor competition plaats in lange tijd. Er werd mij gevraagd “hoe heb je, als nieuw startende speler, deze dag ervaren?” 

De gedachtenmolen begint te draaien en flashback beelden flitsen voorbij.

Het begint zondagochtend met eerste stresske bij het ontbijt. Tot maandag op het werk met de reactie van mijn collega’s aan het koffiemachine: “Hoe speel je eigenlijk frisbee?” 

Gezien de groeiende spelerskern heeft de club dit jaar twee ploegen afgevaardigd. Een A kern die de Flying Spartans naar hogere reeksen loodst en een B kern die de schitterende jeugdwerking integreert in de volwassencompetitie en het plezier in de sport aanwakkert. 

Ik kan bevestigen dat beide doelen behaald werden met grootste onderscheiding en complimenten van de jury. 

De A kern won, onder luide aanmoediging, al hun matchen met sterke defensie en flitsend spel en zal volgende competitiedag in een hogere reeks aantreden. 

De jeugdige B ploeg werd helaas laatste in de reeks, maar cijfers zeggen niet altijd alles. Met lef en volharding ging de ploeg naar huis met tonnen ervaring en een virtuele publieksprijs. Victory is the sweetest when you have known defeat. 

Wij komen terug!!

KUFC is ook actief in diverse competities waar we scherpe doelen stellen.

Overig nieuws

© https://www.belgianultimate.be/women-in-ultimate/

Women in Ultimate

Onze eigen Ninon aan het woord voor Women in Ultimate! Women in Ultimate wil zich inzetten voor alle vrouwelijke frisbee-fans. Check het op www.belgianultimate.be/women-in-ultimate/

Lees meer
KUFC is ook actief in diverse competities waar we scherpe doelen stellen.

Deelname BUIC – Dag 2

De Flying Spartans 1 waren volledig klaar voor de 2de speeldag van de Indoor Competetie. Deze ging door in de Xaverianen sporthal in Brugge. Na de 1ste speeldag waarin KUFC regionaal een divisie mocht stijgen, was de ploeg vol zelfvertrouwen begonnen aan de dag.

Lees meer
De club werd opgericht door enkele leden die gebeten waren door de Ultimate Frisbee sport.

Friendly in Gent

Woensdag 17 november werden we verwacht in Gent voor een friendly tegen onze makkers van de Rockets. Het beloofde pittig te worden met slechts 10 spelers.

Lees meer