Friendly in Gent

Woensdag 17 november werden we verwacht in Gent voor een friendly tegen onze makkers van de Rockets. Het beloofde pittig te worden met slechts 10 spelers die – net op tijd – op het veld aankwamen.

De Gentenaars waren in het begin niet goed wakker en konden ons spel met de diepe pas lange tijd niet stoppen. Daar kwam verandering in toen er zone werd gespeeld… Ons spel moest dynamischer en adaptiever. We werden tot onbekende speltactieken gedwongen en de Rockets maakten langzaam maar zeker onder stoom.

We durfden zelf ook zone verdedigen en merkten uiteindelijk dat het een evenwichtige match was waarbij beide teams de sterktes en werkpunten in hun spel duidelijk naar boven hebben zien komen. De eindscore zal vooral reflecteren dat de Spartans vroeger wakker waren in de match en op die manier de zege binnenhaalden.

We hebben er vooral veel uit geleerd en we zien uit naar de terugmatch op ons thuisveld!

De club werd opgericht door enkele leden die gebeten waren door de Ultimate Frisbee sport.

Overig nieuws

© https://www.belgianultimate.be/women-in-ultimate/

Women in Ultimate

Onze eigen Ninon aan het woord voor Women in Ultimate! Women in Ultimate wil zich inzetten voor alle vrouwelijke frisbee-fans. Check het op www.belgianultimate.be/women-in-ultimate/

Lees meer
KUFC is ook actief in diverse competities waar we scherpe doelen stellen.

Deelname BUIC – Dag 2

De Flying Spartans 1 waren volledig klaar voor de 2de speeldag van de Indoor Competetie. Deze ging door in de Xaverianen sporthal in Brugge. Na de 1ste speeldag waarin KUFC regionaal een divisie mocht stijgen, was de ploeg vol zelfvertrouwen begonnen aan de dag.

Lees meer
KUFC is ook actief in diverse competities waar we scherpe doelen stellen.

Deelname BUIC

Afgelopen weekend vond het eerste belgian indoor ultimate competition plaats in lange tijd. Er werd mij gevraagd “hoe heb je, als nieuw startende speler, deze dag ervaren?”

Lees meer